Μήπως η εποχή του κλασσικού Management έχει τελειώσει?

10 end of life care1

Δημιουργήθηκε 12 Μαίου 2019

 

Σε μια αρκετά πρωτοποριακή αλλά και ανατρεπτική ομιλία (TED Talk) σε ότι αφορά το management όπως το γνωρίζουμε σήμερα, ο Ricardo Semler, CEO μιας επιτυχημένης βιομηχανικής εταιρείας, επιχειρεί να αναθεωρήσει την έννοια του μάνατζερ και του management εισάγοντας τις έννοιες της «βιομηχανικής δημοκρατίας» καθώς και του «corporate re-engineering». Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «ο τρόπος για το επιτυχημένο management είναι να απαλλαγούμε από τους managers» καθώς ο μάνατζερ όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα έχει δώσει αυτά που έπρεπε και στην νέα εποχή ο ρόλος του είναι τελείως διαφορετικός.

Η παγκόσμια τράπεζα προβλέπει ότι η παγκόσμια εργατική δύναμη ( global workforce ) θα μεταβεί σε ένα management-free structure. Μη ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία σήμερα εργάζεται με το παραδοσιακό οργανωσιακό μοντέλο διοίκησης.
Σε ένα κόσμο όπου κυριαρχεί η μεταβλητότητα, η αβεβαιότητα, η πολυπλοκότητα και η ασάφεια - VUCA (volatility, uncertainty, complexity and ambiguity) – οι έννοιες του επιχειρηματικού πλάνου, της επιχειρησιακής στρατηγικής, της επιχειρηματικής ανάπτυξης, των πωλήσεων, της επιχειρηματικής κουλτούρας καθώς και όλων των εννοιών του management επηρεάζονται και χρήζουν αναθεώρησης και νέας προσέγγισης. Η τεχνολογία παίρνει τα σκήπτρα αυτής της αλλαγής και θέτει νέες βάσεις για την δομή των σύγχρονων επιχειρηματικών μοντέλων. Η πληθώρα καθώς και η ταχύτητα των πληροφοριών και των δεδομένων αναγκάζουν σε μετάβαση σε νέα μοντέλα διοίκησης και ανάπτυξης.
Την εποχή που ο Steve Jobs είχε πει ότι δεν έχει νόημα να προσλαμβάνεις έξυπνους ανθρώπους και να τους λες τι να κάνουν ήταν πολύ πρωτοποριακό και ίσως κάποιες φορές να ακουγόταν γελοίο στα «αυτιά» του τότε επιχειρηματικού κόσμου. Σήμερα όμως είναι απαραίτητο να το ξανά δούμε και όχι μόνο οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν έξυπνους ανθρώπους αλλά μέσω της επιχειρηματικής κουλτούρας και δομής να μπορούν να εξελίσσουν τους ανθρώπους τους και να βγάζουν το καλύτερο δυναμικό τους. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρηθεί και ο τρόπος αντιμετώπισης του ανθρώπινου δυναμικού και να μη λογίζεται ως έξοδο στις επιχειρήσεις αλλά ως περιουσιακό στοιχείο (asset).
classic mngΣε αυτό το σημείο έρχεται ο «σύγχρονος σύμβουλος επιχειρήσεων» να συμβάλλει στην μετάβαση αυτή της κουλτούρας και της δομής των επιχειρήσεων. Ο ρόλος του ως σύμβουλος αλλά και ως coach είναι να βοηθήσει στην αλλαγή ολόκληρης της δομής καθώς και του τρόπου σκέψης της επιχείρησης.
Η συνεχής εκπαίδευση καθώς και η «προπόνηση» των ανθρώπων θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μεταβούν από το κέρδος στο σκοπό, από την δομή της ιεραρχίας στα ανθρώπινα δίκτυα, από τον έλεγχο στην ενδυνάμωση, από τον απόλυτο προγραμματισμό στον πειραματισμό, από την μυστικότητα στην διαφάνεια.

Ακόμα και η έννοια των πωλήσεων αλλάζει αφού πλέον οι σύγχρονες τάσεις είναι ότι οι επιχειρήσεις χρειάζεται να πουλάνε project και όχι προϊόν.
Το συμπέρασμα είναι ότι η βασική ιεραρχική δομή δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της μοντέρνας οικονομίας.
Η συναφής επίγνωση (Contextual awareness), η ευρύτητα στην οπτική (peripheral vision), ο νέος σχεδιασμός τρόπου σκέψης κ.α. είναι οι τρέχουσες έννοιες που διαμορφώνουν την κουλτούρα στις σύγχρονες επιχειρήσεις όπου μαζί με τις νέες δομές διοίκησης μπορούν να επιτύχουν ευελιξία και ευκινησία που χρειάζονται σήμερα οι επιχειρήσεις.
Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνουμε στην κουλτούρα μας και στις αξίες μας με σκοπό να προσφέρουμε σύγχρονες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με σκοπό την ομαλή μετάβαση στις νέες απαιτήσεις του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη τους. Εστιάζουμε στην επιχειρησιακή στρατηγική, στην οργάνωση διαδικασιών καθώς και στην αναδιοργάνωση, στην διοίκηση αλλαγών, και στο executive coaching.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

 

0
0
0
s2smodern